Detta är jag – mitt första inlägg

augusti 23, 2018 Av av admin

Hej och välkomna!

Låt mig berätta lite om mig själv. Jag heter alltså Henrik Orefors och bor norr om Stockholm. Här har jag bott i hela mitt liv och jag jobbar inne i stan som advokat. Jag har varit självständig i ca. 10 år nu och stormtrivs med mitt jobb då jag själv bestämmer min arbetsdag och då jag möter många spännande människor dagligen. Mitt jobb går ut på att hjälpa människor med bland annat juridiska lösningar. Det kan vara allt från avtalsrätt till arbetsrätt. Innan jag blev självständig arbetade jag för en välkänd advokatbyrå och har gjort i många år. Jag hade trevliga kollegor som jag fortsatt har kontakt med idag men själva arbetsmiljön trivdes jag inte i. Det var inte ett lätt beslut att bli självständig och ta farväl av företaget, då det var skrämmande att lämna den delen av mitt liv som jag kände till bäst. Idag kan jag med säkerhet säga att det är det bästa beslutet jag tagit och jag mår otroligt bra och känner mig trygg i min vardag.

På fritiden leker jag gärna med elektronik och teknologi. Jag sitter gärna framför datorn och programmerar eller bygger om en högtalare. Det är även jag som lagar alla bekantas elektronik när det behövs och jag är även den person man ringer till om man har ett tekniskt problem. Det har blivit många små projekt den senaste tiden och det är det jag längtar hem till efter en lång arbetsdag. Får jag tiden att räcka till tar jag gärna en tur på golfbanan. Jag har spelat golf sedan tonåren men nu för tiden är det bara en hobby som tar min tid på helgerna. Det är dock en skön paus i veckan då jag spenderar större delen av min tid på kontoret. Jag försöker att använda min fritid på saker jag tycker om och är gärna ute om vädret tillåter. Jag har inte särskilt många vänner men de få jag har står jag riktigt nära och vi ses så ofta vi kan.

Något annat ni kanske borde veta är att jag är skild och har en dotter som delar många av mina intressen. Hon är 23 år och studerar juridik och hon snackar gärna om it-relaterade ämnen, vilket är tur för mig som är otroligt pratglad och social. När vi ses kan vi lätt sitta i timmar och prata och vi glömmer nästan alltid bort tiden. Jag har ännu inte lyckats få med henne till golfbana då hon föredrar andra aktiviteter, såsom simning. Själv är jag inte så glad för vatten eller att simma så det får hon göra med sin mamma. Min ex-fru och jag delar en bra relation och kommer alltid att vara goda vänner. De flesta högtider och födelsedagar firar vi fortfarande tillsammans och vi trivs i varandras sällskap.

Jag har inte planlagt vad mitt nästa inlägg kommer att handla om men jag hoppas att jag har fångat ert intresse och att ni vill titta förbi en annan gång. Tillsvidare får ni ha det så bra!