Bli miljösmart med laddningsbara batterier

Bli miljösmart med laddningsbara batterier

maj 20, 2019 Av av admin

Det är ingen lögn att de flesta hushåll använder en stor mängd batterier varje år eller under en livstid. Batterier är inte särskilt miljövänliga varken att producera eller att nedbryta. Trots detta har man ofta användning för bland annat AAA eller AA batterier, som är de mest förekommande och användbara batteri-typerna. AA batterier används bland annat i ficklampor, fjärrkontroller, kameror och spelkonsoler. Om dessa batterier ska bytas ut med jämna mellanrum blir det i längden en stor mängd batterier. Dock kan man få AA batterier både som engångsbatterier eller som laddningsbart batteri. Med laddningsbara AA-batterier krävs endast en laddare där du kan ladda upp flera batterier åt gången vid behov. Både de laddningsbara batterierna och själva laddaren är prisvänliga och en god investering. Laddaren kan användas till alla olika typer AA-batterier oavsett vilket varumärke de kommer ifrån, så länge de är uppladdningsbara. Denna typ av alkaline batterier, som AA-batterier också kallas, är mycket mer miljövänlig och samtidigt inte särskilt krävande i varken tid eller pengar.

AA batterier av flera olika märken

Hos Batterionline kan du hitta alla de batterier du behöver och givetvis från olika märken. Alla dessa märken är välkända för olika typer av egenskaper men framförallt för batteriernas goda kvalitet. Några av de märken som Batterionline erbjuder, är bland annat:

  • Varta
  • Energizer
  • Japcell
  • Duracell
  • Fujitsu
  • Panasonic

Med batterier från dessa märken finns inga tvivel på att de håller länge. Dessutom kan man själv välja mängden batterier då de finns i flera olika förpackningar. Dessa varumärken erbjuder även AAA-batterier. Skillnaden mellan AA- och AAA-batterier är inte särskilt stor. Utöver själva storleken på batteriet så har AA-batteriet mer energi, trots att mängden spänning är densamma i de två batteri typerna. Dock är det oftast de större AA-batterierna som används för de lite större elektroniska objekten som har ett större strömförbruk. Oavsett vilken typ eller storlek man väljer, kan man få det till en extremt billig pris när man handlar online hos Batterionline.se.

Hur fungerar det?

AA-batterier introducerades år 1907 och består av enkel elektrokemisk cell. Dess användningsområden är många och man kan därför dra nytta av AA-batteriet på flera olika sätt då det kan användas i en mängd olika apparater. Dessutom är dessa batterier otroligt prisvänliga och särskilt om man väljer de laddningsbara då man inte behöver byta ut dem lika ofta. Kom ihåg att batteriet inte ska laddas ur helt innan det ska laddas upp igen då det annars inte fungerar och batteriet kan inte återanvändas. Om det inte kan återanvändas ska det slängas i form av källsortering.

Om man vill vara extra miljösmart kan man köpa ett så kallat “Energizer EcoAdvanced AA-batteri”. Detta AA-batteri är gjort på 4% återvunna batterier och är det första av alla alkaliska batterier till att åstadkomma detta. Denna typ av AA-batterier värnar extra mycket om miljön då detta eco-batteri håller i upp mot 12 år. Lika vänligt det är för miljön är det också för plånboken. Denna typ av batteri kan köpas i storpack på 20 styck batterier eller ett mindre paket på 4 batterier.