Bäst i test ukulele 2019

Bäst i test ukulele 2019

september 23, 2019 Av av admin

Ukulelen är ett helt unikt 4-strängat instrument med rötter från Hawaii. Du kan använda ukulelen i många olika musikstilar, och de är populära som hobbyinstrument tack vare att de är lätta att bära med sig, samt ger ett fint ljud. Hos vissa har den till och med uppnått kultstatus, och många musiker kan inte få nog av de ljusa tonerna och speciella klangen. 

Vilken är den bästa ukulelen? Vi listar de olika typerna av ukulele, samt vilka som är bäst i varje kategori. Se mer här för att hitta rätt ukulele för dig.

Olika typer av ukulele

Sopranukulele

Det finns många olika slags ukuleler. I kategorin sopranukulele hittar du den vanligaste typen av ukulele. I Dan Guitars sortiment hittar du många olika modeller och alla det tillbehör du kan behöva till ukulelen. Köp de bästa modellerna. De kommer från märkena Chateau, Kala, Makala, Reno, samt Williams Acoustic. Välj din favorit idag.

Konsertukulele

Du kan även hitta ukulele speciellt gjorda för konserter. Kolla in sortimentet av konsertukulele. De bästa i denna kategori kan du köpa från Chateau, Everdeen, Fzone, Tanglewood, samt Williams Acoustic.

Tenorukulele

Hos danguitar hittar du alla slags ukuleler – både till nybörjare och proffs! Hitta de bästa tenorkulkelena idag. De kommer från Chateau, Tanglewood, samt Williams Acoustic.

Barytonukulele

Den minsta ukulelen kallas sopran och den största bas. Vill du ha en som är mitt i mellan är barytonukulelen ett bra val. Den stämmer du i D, G, B, E och har lite fylligare klang än sopranukulelen. De bästa kommer från Williams Acoustic.

Bas-ukulele

Bas-ukulele är en annan typ av ukulele med mer bastoner. I denna kategori är det Kala som gör bäst bas-ukulele.

Elektrisk ukulele

Den elektriska ukulelen kan du använda i vilket band som helst – förstärkningen ger hur många  möjligheter som helst. Bland elektriska ukulele kommer de bästa från Reno och Tanglewood.

Gitarrlele

Gitarrlelen kan du stämma på samma sätt som en gitarr och den praktiska lilla storleken gör att den är populär som resegitarr eller som första gitarr till barn. Gitarrlele kan du rekommenderat köpa från Yamaha.

Tillbehör 

Strängar

Hos Dan Guitar kan du se ett stort urval av mandolinsträngar, banjosträngar och ukulelsträngar av populära märken som CF Martin och Alice. Allt kan du köpa till väldigt bra priser! 

Capo

Med en capo kan du lätt och behändigt byta tonläge på ditt stränginstrument utan att behöva stämma om hela instrumentet sträng för sträng.

Väskor

Även ukulelen behöver bra skydd mot väder och vind under transport. Du kan se ett stort urval av olika slags väskor hos Dan Guitar.

Axelband

Även om ukulelen är liten och lätt att hålla i, är det bra att ha ett axelband. Det är både bekvämt och säkert och du riskerar inte att den flyger iväg även om den mest hängivna spelivern slår till. 

Stativ

Hos Dan Guitar ser du ett brett urval av gitarrställ och basstativ. De har många olika slags stativ som du kan ställa på golvet, skruva på väggen, samt gitarrstöd och fotstöd. 

Tuner

Du kan hitta många olika slags stämapparater för gitarr; stämflöjt, stämgaffel och tuner. Du kan enkelt stämma gitarren med en stämapparat/ tuner som du kan få både som pedal och som traditionell tuner med mikrofon och jack-ingång.

Nothäften & DVD:er

Nothäften och undervisnings-DVD:er till alla instrument och i alla musikstilar. Se det stora urvalet hos danguitar.