Categories: Uncategorized

Det stinker av svartmögel!

Jag har upptäckt en riktigt illaluktande stank efter att jag har kommit hem från semester. Det kan tänkas att jag har levt med stanken i längre tid men kanske har jag vant mig vid den. Jag kommer oavsett tydligt ihåg att jag hade en vän på besök som kommenterade på att det luktade lite unket men att jag själv inte kunde lukta något. Nu har jag dock varit på semester i två veckor och känner lukten väldigt starkt. Den är unken och obehaglig. Först förstod jag inte vart det kom ifrån men efter att noggrant ha undersökt lägenheten kan jag konstatera att jag troligtvis har svartmögel. Jag har aldrig hanterat svartmögel innan men det som jag kan tänka mig kännetecknas vid den, är de mörka runda ringarna som utger ett mörkt område. Svartmögel kan dock även vara dolt då jag som sagt inte har upptäckt det förrän nu. Jag antar att jag bör undersöka mitt hem grundligt för att se om jag kan hitta svartmögel i flera rum och se om jag kan hitta orsaken till möglet. Jag har varit inne på en hemsida som heter Mögeltest för att se hur jag ska gripa an problemet. Dem rekommenderar att bland annat göra ett mögeltest, så detta blir mitt nästa steg då detta test kontrollerar både dolda och synliga angrepp av svartmögel.

 

Hur fungerar ett mögeltest?

På hemsidan kan man läsa om hur man enkelt själv kan utföra testet. Jag ska bara beställa hem det först. Det finns flera olika tester, såsom avtrycksplatta och lufttest. Jag får helt enkelt läsa på lite i förhållande till vilket test jag ska välja och sedan är det bara att följa instruktionerna antar jag. Testerna är inte så dyra och efter att man själv har genomfört testet kan dem analysera det för dig. Beroende på vilket test jag väljer kan dem se vilken typ av mögelsvamp jag har, samt hur allvarligt angreppet är. Effektivt och praktiskt om ni frågar mig.

Det som oroar mig lite är att jag har levt med detta i en längre tid då jag först har upptäckt ganska sent. Jag kan se att det kan vara lite farligt att leva med svartmögel i längre tid då det medför en del hälsorisker, såsom huvudvärk och andningssvårigheter. Detta är bara några symptom som kan uppstå när man har mögel hemma. Andra symptom kan vara att man känner sig trött och lever man med det i längre tid kan man få astma. Nu tror jag inte att det har varit så farligt för mig då jag än så länge inte har märkt av några av dessa symptom.

 

Trägolv och tapet

Där jag kan se att möglet som har börjat bildas som svarta områden, är på trägolvet och längs med tapeten i hallen. Jag har också upptäckt svartmögel i badrummet där vi har tapet och klinker. Jag kan tänka mig att mögel lätt uppstår i badrum då badrum är en fuktig miljö. Trägolvet kan jag också förstå, då vi för ett tag sen fik en vattenskada och jag tror att vårt gamla trägolv i hallen har varit väldigt fuktigt och kanske fått någon fuktskada av något slag. Jag har kommit fram till att det är dessa två områden i huset som primärt måste testas och därefter får jag se vad Mögeltest har att säga och vad deras mening är om hur jag kan lösa problemet.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Mögel

Sanera mögel Att sanera mögel är ett viktigt arbete som bör tas på allvar för…

2 månader ago

Byta gasoltub: Tips och tricks

Gasolflaskor används i hemmet till att driva eldstäder, att värma upp husen, matlagning, torkning av…

1 år ago

Datorspelet för dig som vill skapa din egen värld

The Sims 4 är äntligen tillgänglig för den som önskar att bygga sin egen värld…

4 år ago

Skapa din unika parfym

Med hundratals olika parfymer från kända märken, parfymerier och kändisar, kan det vara svårt att…

5 år ago

Bäst i test ukulele 2019

Ukulelen är ett helt unikt 4-strängat instrument med rötter från Hawaii. Du kan använda ukulelen…

5 år ago

Jaktkikare för höstens äventyr

Jaktkikare för de naturintresserade kan du hitta av bästa kvalitet hos Kikkertland. Det är en…

5 år ago